11111
Vissza
Archivum / 2019.01.08. Szombathely a Segítés Városa program keretében - Újraélesztés gyakorlat
2019.01.08.  Szombathely a Segítés Városa program keretében - Újraélesztés gyakorlat

 

Január 8-án  „Szombathely a Segítés Városa” projekt keretében zajlott egész napos újraélesztési gyakorlat a gimnáziumban. Az osztályok és tanáraik tanóránként váltották egymást a helyszínen. 

Lendvai Andrea és Fister Zoltán mentőápolók koordinálták a programot, amelyen a 9. évfolyam négy osztálya vett részt. A  gyakorlatot folyamatos szemléltetés és magyarázat kísérte. Több diák részt vett már hasonló programon, ez is segítette a gördülékeny együttműködést az oktatókkal. 

A résztvevők megtudhatták, hogy egy váratlan szituációban hirtelen szívmegállás esetén mit lehet tenni, hogy a túlélés esélye a lehető legnagyobb legyen.

Ambu babákon a diákok kipróbálták milyen 2 percig megállás nélkül újraéleszteni (30 kompresszió+2 lélegeztetés folyamatos ismétléssel). 

Megismerkedtek a félautomata defibrillátor használatával.  

Szó volt néhány életmentő "segítségről", ilyen például a Heimlich-fogás, amelynek alkalmazása félrenyeléskor emberi életet menthet. 

Egy váratlan szituációban, hogy merjünk aktívan részt venni az újraélesztésben fontos, hogy időről-időre az ismereteinket felelevenítsük és ismételjük az újraélesztés technikáját.

„Szombathely a Segítés Városa” program nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a középiskolások is biztos tudással segíthessenek bajba jutott embertársaikon.

https://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/2450/az-ujraelesztes-abc-je

 

Kovacsics Bernadett

Kapcsolódó képeksv6-2.jpgsv1-2.jpgsv3-2.jpgsv4-2.jpgsv5-2.jpg
kísérletigénylés

Kísérleti időpont foglalásához egy űrlap kitöltésével adhat meg néhány szükséges adatot. Töltse ki az űrlapot, majd küldje el részünkre!

Űrlap kitöltése
2013. Szeptember
Órarend
Az órarend jelenleg nem tartalmaz egy időpontot sem.