11111
Vissza
Archivum / 2020 Kutatók Éjszakája a KDG – s diákok szemével II.
2020 Kutatók Éjszakája a KDG – s diákok szemével II.

Kutatók éjszakája 2020 - Laczó laura (11.c)

,,Idén minden más!”- talán ez az a mondat, ami a 2020-as év mottója. A járványügyi helyzet miatt több program nem került megtartásra, ám nem így volt ez a Kutatók éjszakájával, amire a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai különböző játékos feladatokkal készültek.

Az egyik téma ,,A magyar feltalálók csarnoka” címet viseli. A LearningApps nevű alkalmazással készített feladatokban több híres magyar feltalálóval is találkozhatnak az emberek. Néhányuk ismerős lehet, például Jedlik Ányos vagy akár Szent-Györgyi Albert, akiknek találmányairól már iskolás korban hallani lehet, illetve akadnak olyanok, mint például Fenyő Márta és Losonczi Áron, akik a mai korban alkotnak nagyot. Csodálatos, hogy vannak magyar emberek akik hozzátesznek a világhoz találmányaikkal, igazán büszkék lehetünk rájuk.

 

Tudomány a porondon. Köztudott, hogy a Kanizsai Dorottya Gimnázium minden évben szervez cirkuszi órákat, ahol a gyerekek számtalan produkció fizikai, biológiai hátterére kapnak magyarázatot a szaktanároktól. A kutatók éjszakájára ezért szintén hoztak kicsit a cirkuszból. Az iskola nevelői és a Magyar Nemzeti Cirkusz társulata által készített videófilmmel és egy ehhez tartozó kvízzel fedezhetik fel az érdeklődők a cirkusz világát.

Az iskola harmadik témája CIRKUSZ A MÚZEUMBAN címet viseli. Az ide látogatóknak a cirkuszt befogadó múzeum termeit járva feladatokat kell megoldaniuk. A kaland két lakat kinyitásával zárul. Ahhoz, hogy ezek kinyíljanak kódokat kell megtalálni, amik a feladatok megoldásával szerezhetők meg. Varázslatos kirándulás, nagy élmény!

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődést a program iránt! Minden korosztálynak tudom ajánlani. Kanizsais diákként szívesen oldottam meg az iskola által készített feladatokat. Sokat tanultam, és a legjobb az, hogy mindezt szórakozva.

Horváth Kitti, Horváth Lili, Horváth Laura (11.c) ppt formában készített összefoglalót "A szőlészet kihívásai régen és ma" címmel

kísérletigénylés

Kísérleti időpont foglalásához egy űrlap kitöltésével adhat meg néhány szükséges adatot. Töltse ki az űrlapot, majd küldje el részünkre!

Űrlap kitöltése
2013. Szeptember
Órarend
Az órarend jelenleg nem tartalmaz egy időpontot sem.