11111
Vissza
Archivum / Kutatók Éjszakája 2017.09. 29.- Bázisintézmény program
Kutatók Éjszakája 2017.09. 29.- Bázisintézmény program

A Kutatók Éjszakáján a Kanizsai Dorottya Gimnázium ismét kinyitja kapuját. A 2. emeleten a Csodák folyosója fizikai, a Természettudományos Labor kémiai kísérletekkel várja az érdeklődőket.

Csodák Folyosója:

A résztvevők ezúttal a cirkusz fizikájának rejtelmeit az előadásokon készített fotók és egyszerű, a látogatók által elvégezhető kísérletek segítségével kutathatják és felmerült kérdéseikre a Fizika a cirkuszban című könyv segítségével is választ kaphatnak. A kísérletleírások egy része angol nyelven is olvasható lesz a KDG angol tagozatos diákjainak fordításában.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium az idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját, ezért az interaktív kiállításra olyan kísérletek is kikerülnek, amelyek már 100 évvel ezelőtt is szórakoztatták az érdeklődő diákokat, ha fellapozták Tom Tit könyveit. A folyosón megtekinthető lesz a gimnázium régi fizika eszközeinek gyűjteménye is.

A Természettudományos Labor:

„2 in 1” kísérletekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Interaktív módon valósul meg a közös kísérletezés.

Időpontok:     17.00-18.00, 19.00-20.00                     

Legalább 2 kísérlet 1 lombikban/kémcsőben, egymást követő lánckísérletek formájában, melyek célja a kémiai jelenségek bemutatása több oldalról.   

 

 

Kapcsolódó képekolaj.jpgozmózis.jpgsó.jpgoklevél (5)-2.jpg
kísérletigénylés

Kísérleti időpont foglalásához egy űrlap kitöltésével adhat meg néhány szükséges adatot. Töltse ki az űrlapot, majd küldje el részünkre!

Űrlap kitöltése
2013. Szeptember
Órarend
Az órarend jelenleg nem tartalmaz egy időpontot sem.